Elämänlaatua parantava vinkki: toimi fiksusti

Perhe-elämä on monimutkaista. Löydä fiksuja ratkaisuja, jotka auttavat sinua
pärjäämään arjen keskellä hymyillen.

Elämänlaatua parantava vinkki: toimi fiksusti

Kaksi lasta ja kokopäivätyö ovat hankala yhdistelmä.

Yritämme jongleerata mieheni ja minun välillä, mutta se ei ole helppoa. Tekemistä piisaa, mutta aikaa ei ole koskaan tarpeeksi. Pian toisen pikkupaholaisen saapumisen jälkeen tajusin, että minulla oli kaksi vaihtoehtoa: a) paeta kaukaiselle trooppiselle saarelle ja b) löytää fiksumpi tapa hallita aikaa ja arjen askareita.

Niin houkutteleva kuin vaihtoehto A olikin, valitsin toisen. Niinhän äidit tekevät, vai mitä? He pelastavat päivän. :)

Tein siis muutoksia. Vain pieniä asioita, mutta sellaisia, joilla oli suuri merkitys.

Esimerkiksi vaipanvaihto: ennen minun piti kantaa vauva kylpyhuoneeseen, mikä tarkoitti vanhimman jättämistä hetkeksi yksin, jos mies ei ollut kotona. Tämä johtaa usein kaikenlaisiin ongelmiin (esimerkiksi odottamattomiin seinämaalauksiin olohuoneessa...).

Siksi päätin perustaa pieniä, yksinkertaisia vaihtoalueita eri puolille kotia. Ei mitään ihmeellistä - vain märkäpyyhkeitä, nippu puhtaita vaippoja ja vaihtomatto. Niin ne ovat aina käden ulottuvilla, kun vaippahätätilanne yllättää. Se teki kaikesta paljon helpompaa! (Myös seinämaalausten määrä on vähentynyt huikeat 80 %!)

Pidän sellaisesta. Yksinkertaisista ja toimivista ratkaisuista siis. Tämä lähestymistapa ohjaa valintojani myös kodin laitteiden suhteen.

Tarvitsimme esimerkiksi uuden jääkaappipakastimen. Sen piti olla jämäkkä ja luotettava ja sisältää sellaisia ominaisuuksia ja toimintoja, joita todella tarvitsen.

Pitkällisen etsinnän jälkeen päädyimme Indesit eXtra -jääkaappipakastimeen. Olemme todella tyytyväisiä siihen!

Tiedät varmaan, että jääkaappiin kertyy helposti tavaraa? Joskus on vaikea löytää etsimäänsä täydestä kaapista. Tässä jääkaapissa on kuitenkin näppärä pieni ratkaisu: liukuvat hyllyt! Voin vetää ne ulos lipastolaatikoiden tapaan ja ottaa mitä tarvitsen.

Ruokahävikki tekee minut hulluksi! Indesitin FlexiUse-laatikko auttaa estämään tämän: älykäs pieni laatikko voidaan sijoita eri lämpötila-alueille jääkaapin sisällä. 0°-alue on ihanteellinen lihalle ja herkille ruoka-aineille, kun taas 5°-alue on parempi vihanneksille ja hedelmille. Näin ne kestävät pidempään ja maistuvat paremmalta!

Toinen lempiasiani on, että voin muokata pakastimen asettelua. Yritän kokata aterioita etukäteen ja pakastaa ne myöhemmin viikolla syötäviksi. Jos haluan jäädyttää jotain isoa, kuten kalkkunan, minun tarvitsee vain vetää paneeli ulos, jotta saan sille tarvitsemani tilan.

Näitä ominaisuuksia on vaikka kuinka paljon. Ja mikä parasta? Käytän niitä kaikkia. Ne helpottavat arkeani aidosti.

Lue isää eXtra-jääkaappipakastimesta tästä.